Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady ze schabu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
musztarda
boczek surowy kawałek
ogórek kiszony 2 sztuka
cebula biała 1
kiełbasa śląska 2 sztuki małe

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady ze schabu

Kroki postępowania

1
mięso pokroić , najpierw pierwszy płat nie do końca przekroić tylko następny. Wyjdą takie połączone dwa placki. kotlety rozbić tłuczkiem
Krok 1 - Rolady ze schabu foto
2
cebule pokroić w piórka, kiełbasę ogórek i boczek w paski.
Krok 2 - Rolady ze schabu foto
3
Rozbity kotlet przesmarować musztardą, położyć na wzdłuż mięsa boczek, cebule kiełbase i ogórek.
Krok 3 - Rolady ze schabu foto
4
sposób zwinięcia tak jakby się zwijało gołąbka najpierw boki puzniej zwinąć. Roladki owinąć sznurkiem aby się nie rozwaliły.
Krok 4 - Rolady ze schabu foto
5
rolady piec w naczyniu żaroodpornym na 180 st przez godzinę, obracając w między czasie na drugą stronę, następnie wyciągnąć rolady odwinąć ze sznurka zrobić sos z tłuszczu po roladach, wlać z powrotem do naczynia żaroodpornego włożyć roladki i znów piec przez 10 minut. Roladki wtedy nie są takie suche :).
Krok 5 - Rolady ze schabu foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 05.06.2015 22:05
Dobre roladki.
Maridka19 05.06.2015 17:07
Pyszne roladki :)
mirosława4 05.06.2015 16:01
apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak