Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kiełbasą

2.0
(4)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Farsz do roladek dajemy przeróżny i zawsze roladki dobrze smakują. Moje roladki są z farszem z surowej kiełbasy.

Składniki:

Składniki:

łopatka wieprzowa 1.2 kilograma
kiełbasa biała 50 dag
natka pietruszki 1 pęczek
cebula 1 sztuka
czosnek ząbki 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
olej 0.5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kiełbasą

Umyte i osuszone mięso kroimy na plastry. Dość mocno rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy solą, pieprzem i posypujemy pokrojoną natka pietruszki. Kiełbasę wyjmujemy z osłonki (ja miałam surową) i jeśli chcemy doprawiamy po swojemu chociaż nie ma raczej takiej potrzeby. Kiełbasianą masę rozdzielamy na rozbite plastry mięsa i zwijamy roladki. Owijamy nicią i obsmażamy na patelni. Przekładamy do rondla i podlewamy wodą albo bulionem. Dodajemy podsmażoną cebulę z czosnkiem, liść laurowy i trochę solimy albo doprawiamy przyprawą uniwersalną. Dusimy do miękkości ok. 50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak