Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z karkówki i metki cebulowej

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Pisać wiele nie będziemy. Po prostu rozpływają się w ustach <3

Składniki:

karkówka wieprzowa 4 plastry
mięso mielone 4 sztuki
Musztarda rosyjska Prymat 4 łyżki
Smalec wieprzowy 250 gramów
bulion warzywny 1 litr
marchewki 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Ziele angielskie całe XXL 4 sztuki
mąka 1 łyżka
woda zimna 50 mililitrów

Porada

W przepisie użyliśmy czterech plastrów karkówki wieprzowej po 200 g każda. Dodatkowo metkę cebulową po 100 g na roladkę.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z karkówki i metki cebulowej

Plastry karkówki rozbijamy. Po jednej stronie smarujemy musztardą, rozsmarowujemy metkę. Zawijamy, związujemy sznurkiem i smażymy na rozgrzanym smalcu.
W dużym rondlu rozgrzewamy bulion, dodajemy startą na dużych oczkach marchew oraz liście laurowe i ziele angielskie. Przekładamy podsmażone roladki. Dusimy pod przykryciem przez około 60 min na „wolnym” ogniu. Zagęszczamy mąką wymieszaną z zimną wodą. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak