Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z flądry pełne nadzienia

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flądra 1 kg
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1 szczypta
szpinak świeży 250 g
pieczarki 200 g
masło 2 łyżki
rozmaryn świeży 1 gałązka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z flądry pełne nadzienia

Kroki postępowania

1
Z liści szpinaku oderwać ogonki, opłukać i osuszyć. Pieczarki brązowe- u mnie nazywają się chestnut – oczyścić, ale nie obierać ze skórki, przekroić na pół a następnie w pokroić cienkie plasterki.
Krok 1 - Roladki z flądry pełne nadzienia foto
2
Grzyby podsmażyć na maśle, pod koniec smażenia dodać szpinak, podsmażać ok 30 sekund, dodać sól, pieprz i wymieszać .
Krok 2 - Roladki z flądry pełne nadzienia foto
3
Filety ryby- muszą być cienkie żeby ładnie się zwijały , oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Na jednym końcu nakładać przygotowany farsz
Krok 3 - Roladki z flądry pełne nadzienia foto
4
awijać. spiąć wykałaczką i ułożyć w naczyniu do zapiekania Z wierzchy można posypać jeszcze pieprzem. Pomiędzy roladkami poukładać kawałki rozmarynu. Wstawić do nagrzanego piekarnika – 160 stopni i zapiekać 20 minut.
Krok 4 - Roladki z flądry pełne nadzienia foto
5
Podałam ze świeżymi pomidorkami koktajlowymi. Smacznego :)
Krok 5 - Roladki z flądry pełne nadzienia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak