Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z marchewką i chrzanem
2. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju , wkładamy posiekaną cebulę i chwilę smażymy.Marchewki skrobiemy, myjemy i ścieramy na grubych oczkach, dodajemy do cebuli, dusimy 10 minut.Na koniec dodajemy chrzan i doprawiamy solą i pieprzem. Lekko studzimy.
3. Każdy kotlet smarujemy cieniutko majonezem, kładziemy łyżkę marchewki i ciasno zwijamy, spinamy wykałaczkami.
Pozostały olej rozgrzewamy obsmażamy na nim roladki ze wszystkich stron.
Podlewamy pół szklanki wody , nakrywamy i dusimy 20 minut. Od czasu do czasu roladki odwracamy. Gdyby woda bardzo odparowała należy ją uzupełnić. Mąkę rozprowadzamy z łyżkami wody i ze śmietaną, zagęszczamy sos.
roladki podajemy z ziemniakami, kaszą lub ryżem w towarzystwie surówki.