Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ravioli w szafranowym sosie

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ravioli 400 g
philadelphia 160 g
mleko 4 łyżki
Szafran nitki Prymat 0.1 g
oliwki czarne 50 g
sól
pieprz
koperek
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ravioli w szafranowym sosie

Szafran rozpuścić w mleku, a następnie połączyć z serkiem. Doprawić sola, pieprzem i majerankiem. Dodać pokrojone drobno oliwki.
Ravioli ugotować w osolonej wodzie. Po odcedzeniu wyłożyć na talerz, polać sosem szafranowym i posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 03.05.2014 10:16
po prostu "niebo w gębie " !
ben-ka 12.03.2014 08:59
Pyszności! z chęcią bym zjadła.
caralajna 09.03.2014 16:38
sos szafranowy brzmi kusząco, niam
Wacław 02.03.2014 19:58
wysmienite danie ,dla mnie nowość !
barbara11561 02.03.2014 11:12
bardzo pyszne danie:)
yahoo.es 02.03.2014 10:55
danie napewno musi byc pyszne ciekawie sie zapowiada
ONY_za_kare 01.03.2014 17:58
super danie!
romanrafal
romanrafal 01.03.2014 16:26
eksluzywne ravioli
PaniMISIOWA 01.03.2014 12:14
z chęcią bym spróbowała
berys18 01.03.2014 11:52
pięknie wygląda
pierniczkowo 01.03.2014 11:01
podoba mi się ten sosik :)
lara 01.03.2014 10:05
ciekawy pomysł
Beatris 01.03.2014 08:39
Pysznie się zapowiada...
Sroczka 28.02.2014 23:39
Ależ to musiało być pyszne.
kornelcia 28.02.2014 22:37
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak