Przepis i sposób przygotowania na: Rajska szarlotka
Przygotować bezę: białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier oraz cynamon i jeszcze chwilę ubijać. Pianę wyłożyć na jabłka. Piec w temperaturze 150 stopni przez około 40 minut.
ciasto: mąka | 1,5 szklanki |
cukier | 0,5 szklanki |
jajko | 3 sztuki |
margaryna roztopiona | 0,5 kostki |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczki |
jabłka | 5 sztuk |
cukier puder | 0,5 szklanki |
cynamon | 2 łyżeczki |
beza | 2 sztuki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: