Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Budyń

mleko 1 litr
mąka pszenna 3 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
żółtko jajek 2 sztuki

Pozostałe składniki

herbatniki 200-300 gram
masło 200 gram
wiórki kokosowe 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello.

Odlać 1,5 szklanki mleka i dokładnie wymieszać z mąką pszenną i ziemniaczaną oraz z cukrami i żółtkami.
Resztę mleka zagotować i wlewamy do niej mieszankę z mleka, mąki itd
Po zagotowaniu, budyń przelać do miski i zostawić do ostygnięcia.
Masło ubijać następnie stopniowo dodawać budyń.
Formę wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia lub folią.
Można układać warstwami na zmianę - herbatniki, budyń. Ja wyłożyłam spód herbatnikami, polałam to budyniem i na wierzch również dałam herbatniki.
Następnie posypałam wiórkami i włożyłam do lodówki żeby ciasto się schłodziło.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 05.08.2016 22:36
Pyszne ciasto
dodi 05.08.2016 11:57
fajny pomył, mniam
mysza75 05.08.2016 11:56
pyszne ciasto do kawy
Krzysztof15 05.08.2016 10:17
bardzo lubię
misia123410 05.08.2016 10:06
fajne połączenie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak