Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety z mintaja

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 500 g
olej do smażenia 2 łyzki
cebula biała 1 szt
ziemniaki 3 szt
jajko 5 szt
czosnek 1 szt
sól do smaku 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety z mintaja

Ziemniaki gotować w mundurkach. Wymoczoną i ugotowaną rybę filetować i zmielić razem z ziemniakami. Dodać pokrojoną w prążki cebulę, sól, pieprz, czosnek i gałkę muszkatołową i zmieszać z ubitymi jajkami. Następnie formować łyżkami pulpeciki i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak