Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z dziczyzny w sosie chrzanowym
Sos:
Bulion zagotowujemy dodajemy chrzan,zaciągamy mąka wymieszana ze śmietaną.
Usmażone pulpeciki wykładamy na talerz i polewamy sosem.
mięso mielone z dzika | 500 g |
jajko | 1 szt |
cebula | 1 szt |
czosnek | 4 ząbki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 2-3 łyżki |
sól | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
Owoc jałowca cały Prymat | 4 ziarenka |
rozmaryn świeży | 1 gałązka |
bulion warzywny | 1 szklanka |
chrzan tarty | 2-3 łyżeczki |
śmietana | |
mąka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: