Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki do zupki np. kartoflanki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 0,5 kg
jajko 1 szt.
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
przyprawa uniwersalna
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki do zupki np. kartoflanki

Do mięsa mielonego dodajemy jajko i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, przyprawą uniw. w płynie, majerankiem. Całość mieszamy. Formujemy kuleczki, które następnie gotujemy w wodzie z kostką rosołową lub w rosołku.
Pulpeciki idealne np. do kartoflanki ale także do sosiku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Noruas 23.11.2014 15:31
fajniutkie pulpeciki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak