wymieszaj 2 żółtka, serek, otręby, proszek do pieczenia, 2 łyżki mleka w proszku, 3 łyżki słodzika i aromat cytrynowy. Ubij pianę z 5 białek i sody, przełóżdo ciasta i wymieszaj łyżką. Przełóżna blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Rozpuść żelatynę w 1/2 szklanki wrzątku. Oddzielnie w kubku wymieszaj na gładką, lejącą się masę 3 żółtka, 2 łyżki słodziku, skrobię, aromat waniliowy i 1/4 szklanki mleka. Resztę mleka zagotuj. Zdejmij z ognia, mieszając trzepaczką wlewaj masę jajeczną. Postaw garnek na minutę na małym ogniu. Energicznie mieszając krem, by stał się gładki. Zdejmij z ognia, wlej żelatynę, energicznie wymieszaj i odstaw do wystudzenia.Ciasto wyjmij z blachy, przekrój na 2 kawałki. Jeden włóżz powrotem do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Wylej na niego przestudzony krem, przykryj drugą częścią ciasta, oprósz łyżką mleka w proszku. Odstaw do lodówki.