Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudding ryżowo-kokosowy z bananem i konfiturą morelowo-ananasową

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

ryż 100 gram
mleko kokosowe 400 ml
mleko 300 ml
sól 1 szczypta

Dodatkowo

wiórki kokosowe 4 łyżki
syrop z agawy 4 łyżki
esencja waniliowa

Ponadto

banan 1 sztuka
konfitura morelowo-ananasowa

Opcjonalnie

płatki kokosowe
listki mięty

Przepis i sposób przygotowania na: Pudding ryżowo-kokosowy z bananem i konfiturą morelowo-ananasową

Ryż ugotować w osolonym mleczku kokosowym z dodatkiem mleka i wiórków kokosowych.
(Smaczniejszy jest rozgotowany.)
Całość dosłodzić syropem z agawy, wymieszać z odrobiną esencji waniliowej i przelać do miseczek.
Na każdej porcji ułożyć plasterki banana i ozdobić płatkami kokosowymi oraz listkami mięty.
Deser podawać z konfiturą morelowo-ananasową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.09.2017 10:39
To coś dla mnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak