Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudding gruszkowy z kaszą jaglaną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Pudding z kaszy jaglanej z gruszkami i orzechami - na śniadanie, deser lub podwieczorek. 

Składniki:

gruszki 4 sztuki
kasza jaglana 1/2 szklanki
serek homogenizowany 150 gram
miód prawdziwy kilka łyżek
orzechy garść różnych
cynamon duża szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pudding gruszkowy z kaszą jaglaną

Gruszki obrać i pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka i zalać odrobiną wody. Dusić kilka minut na maleńkim ogniu z dodatkiem cynamonu.
Kaszę jaglaną ugotować w szklance wody do miękkości. Pozostawić do wystygnięcia.
Ugotowaną kaszę dodajemy do gruszek i dodajemy serek homogenizowany. Wszystko dokładnie blendujemy na gładką masę.
Kaszę przekładamy do słoiczków i schładzamy kilka minut.
Orzechy prażymy na suchej patelni. Po chwili dodajemy miód i mieszamy.
Polewamy na wierzch i pozostawiamy na co najmniej kilkanaście minut do schłodzenia w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 19.08.2016 22:49
deser dla dużych i małych,pycha :)
Patrycja33 17.08.2016 00:18
chetnie bym zjadla takie sniadanko:-)
Jagódka77 26.07.2016 21:28
wygląda super
Ela15 11.07.2016 20:26
na pewno super smakuje
mysza75 01.07.2016 10:36
jakie to dobre aż chce się jeść
Ela427 30.06.2016 22:00
pyszny deser
Wiktoria29 30.06.2016 21:06
fajny pomysł na deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak