Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z patelni z ziołami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 1 szt
masło 4 łyzki
koperek 1 peczek
czosnek 2 zabki
cytryna 1 szt
cebula biała 1 szt
marchew 1 szt
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z patelni z ziołami

Pstrągi myjemy , oczyszczamy , suszymy.

Z zewnątrz i w środku skrapiamy sokiem z cytryny , solimy z każdej strony ( również wewnątrz ) , odrobinę pieprzymy.

Czosnek siekamy z koperkiem , mieszamy z 2 łyżkami masła i umieszczamy w środku ryby.

Cebulę siekamy w piórka , marchew kroimy w plasterki.

Na patelni rozgrzewamy masło , dodajemy cebulę i marchew , chwilę podsmażamy.

Dodajemy naszą rybę i na wolnym ogniu smażymy z każdej strony ( ok. 15 minut ), polewając masełkiem.

Dodajemy pietruszkę , podajemy gorące!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 26.05.2017 20:30
bardzo smaczny obiad
Grazyna0211 07.11.2016 12:29
smaczna ryba
Kejti 01.06.2014 22:27
Bardzo lubię ryby,a Twój wygląda smacznie :-)
Kolorowa 01.06.2014 14:20
Pysznie wygląda ten pstrąg !
sylwia_sl 31.05.2014 21:32
taka rybka jest najlepsza
2milutka 31.05.2014 20:28
uwielbiam pstragi:)
barbara11561 31.05.2014 17:58
pyszna taka rybka:)
Zdzisław 31.05.2014 17:40
dla mnie pyszne danie podano

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak