Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przystawka z wykorzystaniem kaszy jaglanej.

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglan
pesto 2 łyzki
suszone pomidory 6-7 sztuk
łosoś wędzony plastry 3 płaty
kawior 3 łyżeczki
szczypiorek do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Przystawka z wykorzystaniem kaszy jaglanej.

Kaszę jaglaną moczymy w zimnej wodzie przez pół godziny, a następnie gotujemy w lekko osolonym wrzątku w stosunku 1 do 2, odcedzamy i studzimy.
Kadzę dzielimy na dwie części do jednej dodajemy pomidory i chwilę miksujemy, układamy warstwę na dnie obrączki cukierniczej. Drugą część mieszamy łyżeczką z zielonym pesto bazyliowym i robimy drugą warstwę.
Na wierzch każdej porcji kładziemy zwinięty płat łososia, przyozdabiamy kawiorem i szczypiorkiem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 02.10.2016 13:28
wspaniale się prezentuje
IZABELA29 11.02.2016 11:09
świetnie wygląda
Alex_M 07.02.2016 19:27
fajna przekąska
RenataZ-et 01.02.2016 09:22
ciekawa propozycja
olkaaa 01.02.2016 07:43
jeszcze nie próbowałam
Maridka19 01.02.2016 06:01
Pyszności :)
jagoda5913 01.02.2016 00:22
ale wykwintne danie, pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak