Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PRZETWORY : gruszki w occie.

4.0
(23)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 1,5 kg
ocet 1 szklanka
cukier drobny 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: PRZETWORY : gruszki w occie.

Szklankę octu zagotować razem z 3 szklankami cukru
Owoce umyć, obrać ze skórki.
Obrane gruszki umieścić w zagotowanym, gorącym syropie octowo - cukrowym.
Całość doprowadzić do wrzenia. Odstawić na noc.
Na drugi dzień zagotować ponownie i smażyć bez przykrycia, aż gruszki będą miękkie i nabiorą koloru lekko brązowego.
Gorące owoce układać w słoikach i zalać pozostałym gorącym syropem.
Słoje natychmiast zakręcać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 26.02.2014 19:07
na przekąskę dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak