Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepiórcze gniazdka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron grube wstążki 4 sztuki
szpinak świeży 350 g
jajka przepiórcze 4 sztuki
serek topiony 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Przepiórcze gniazdka

Kroki postępowania

1
Makaron gniazdka ugotować według przepisu i wyciągać na blaszkę.
Szpinak opłukać i podsmażyć na maśle, dodać topiony serek śmietankowy i smażyć, aż ser się roztopi, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Szpinak wyjąć na makaron.
Krok 1 - Przepiórcze gniazdka foto
2
Zrobić na środku wgłębienie i wbić jajko przepiórcze.
Krok 2 - Przepiórcze gniazdka foto
3
Posypać żółtym serkiem.
Zapiekać w nagrzanym piekarniku, aż jajko się zetnie.
Krok 3 - Przepiórcze gniazdka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 09.04.2014 10:16
własnie miałam kupić te jajeczka:)
luna76 08.04.2014 21:03
rewelacyjny przepis :)
gosia47-47 08.04.2014 09:48
przepiórczych jajek jeszcze nie jadłam
berys18 08.04.2014 09:08
świetny pomysł
Magula 08.04.2014 08:51
OO mam jajka przepiórcze w lodówce, więc przepis jak znalazł dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak