Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładaniec na herbatnikach

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

herbatniki 60 sztuk
masło 25 dag
budyń 2 sztuki
cukier puder 6 łyżek
mleko 800 ml

Dodatkowo

śmietana kremówka 0,5 litra
cukier puder 2 łyżki
czekolada deserowa 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec na herbatnikach

Kroki postępowania

1
Budyń ugotować na mleku i wystudzić, masło utrzeć z cukrem pudrem i w trakcie ucierania dodawać po łyżce zimny budyń i ucierać do uzyskania puszystego kremu.
Krok 1 - Przekładaniec na herbatnikach  foto
2
Na dnie prostokątnej formy ułożyć warstwę herbatników które posmarować częścią kremu
Krok 2 - Przekładaniec na herbatnikach  foto
3
czynność powtarzać do wykończenia herbatników i kremu.
Krok 3 - Przekładaniec na herbatnikach  foto
4
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i usztywniaczem, ubitą śmietankę wyłożyć na ostatniej warstwie herbatników po wierzchu posypać grubą warstwą posiekanej czekolady i odstawić do lodówki, aby ciasto zastygło i zmiękły herbatniki.
Krok 4 - Przekładaniec na herbatnikach  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 13.05.2014 14:00
ale smaku mi narobiłaś
Kuchenka 13.05.2014 13:25
rewelacja !!!
ben-ka 13.05.2014 12:08
Podoba mi się to ciasto,fajny przepis.
dodi 13.05.2014 11:41
ale apetyczne ciacho
Jusiaa 12.05.2014 22:16
Wygląda cudnie :)
Kolorowa 12.05.2014 21:55
Ale przyjemny deser ;)
noninka77 12.05.2014 21:48
smaczne :)
Stenka 12.05.2014 21:47
apetycznie wygląda
agnieszka131919 12.05.2014 21:37
pięknie się prezentuje
ao_12 12.05.2014 21:28
świetnie wygląda to ciacho :)
gosia1988 12.05.2014 21:14
pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak