Przepis i sposób przygotowania na: Przegrzebki zawijane w boczku
Piekarnik rozgrzałem do temperatury 175 stopni. Blaszkę wyłożyłem papierem do pieczenia.
Plasterki boczku rozłożyłem na blaszkę i piekłem 15 minut, aż do momentu uzyskania złocistego koloru. Odstawiłem do ostygnięcia.
Grilla rozgrzałem do średniej temperatury. Przegrzebki ze wszystkich stron doprawiłem solą i przyprawą do dań kuchni włoskiej. Każdego przegrzebka zawinąłem w plaster boczku i przekłułem szpikulcem, tak by boczek się nie odwinął.
Rozgrzanego grilla posmarowałem olejem rzepakowym. Tak przygotowane przegrzebki, grillowałem przez 7 minut, często przewracając. Po usmażeniu przełożyłem na półmisek, doprawiłem świeżo zmielonym pieprzem. Przystroiłem masłem. Należy podać od razu.