Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przegrzebki w sosie mignonnette

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Nasze ulubione owoce morza <3

Składniki:

Składniki:

przegrzebki 250 gramów
ocet winny czerwony 2 łyżeczki
musztarda dijon 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
szalotka 3 sztuki
ogórek 1 sztuka
rzodkiewka 0.33 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Przegrzebki w sosie mignonnette

W dużej misce wymieszałem ocet, musztardę, oliwę, szalotki, sól i pieprz.

Na godzinę lub dwie przed podaniem przełożyłem przegrzebki do sosu.

Wymieszałem i wstawiłem do lodówki.

Obrałem ogórka. Obieraczką do warzyw skroiłem 6-8 długich pasków. Złożyłem razem i pokroiłem na wąskie paski.

Tuż przed podaniem do przegrzebków dodałem rzodkiewkę i dokładnie wymieszałem.

Rozłożyłem przegrzebki na paterze.

Przykryłem paskami ogórka.

Od razu podawałem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak