Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Proteinowa biała czekolada

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło kakaowego w krazkach 100 gram
odżywka białkowa 40 gram
orzechy 60 gram
erytrytolu 6 łyżek
woda 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Proteinowa biała czekolada


Masło kakaowe na wolnym ogniu rozpuszczamy w garnku.
Erytrytol 6 łyżek mieszamy z 2 łyżkami wody - powstaje taka papka.
Do rozpuszczonego masła kakaowego dodajemy papkę z erytrytolu i odżywkę białkowa.
Mieszamy chwile. Przelewamy do miski i mieszamy dalej by się nie zwazylo. Do uzyskania jednolitej konsystencji.
Przelewamy do formy (u mnie po prostu pojemnik plastikowy) i sypiemy orzechy.
Na godzinkę do zamrazalki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

molanka 14.11.2016 13:33
ciekawy pomysł
agnieszka214 14.11.2016 13:32
bardzo ciekawy przepis
jan_mag 14.11.2016 12:54
Coś dla mnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak