Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Precelki

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 70 dag
mleko 300 ml
masło 10 dag
cukier 10 dag
drożdże 30 g

do posmarowania

jajko 1 sztuka

do posypania

mak

Przepis i sposób przygotowania na: Precelki

Kroki postępowania

1
Masło roztapiamy w garnuszku, wlewamy mleko i lekko podgrzewamy. Dodajemy cukier i mieszamy. Następnie dodajemy rozczyn z drożdży i połowę mąki. Całość mieszamy mikserem.
Krok 1 - Precelki foto
2
Ciasto przekładamy na stolnicę i wyrabiamy z pozostałą mąką.
Krok 2 - Precelki foto
3
Z ciasta formujemy precelki, układamy na blaszce i smarujemy rozmąconym jajkiem.
Krok 3 - Precelki foto
4
Wierzch posypujemy makiem. Precelki pieczemy około 10 minut w 190 stopniach.
Krok 4 - Precelki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka131919 12.06.2014 11:27
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak