Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powidełka morelowe

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

morele 1 kg
cukier trzcinowy 3/4 szklanki
woda 1/2 szklanki

Porada

waga moreli, już po wypestkowaniu

Przepis i sposób przygotowania na: Powidełka morelowe

Morele umyć, pozbawić pestek.
Przełożyć do garnka o grubym dnie, dodać wodę, cukier, zagotować.
Zmniejszyć płomień pod garnkiem, gotować, mieszając co jakiś czas.( około 30 - 40 minut)
Gorącymi powidłami, napełnić małe słoiczki, zakręcić, odstawić do góry dnem.
( słoiczki muszą być wyparzone i dokładnie osuszone)
Z tej porcji, wyszły 4 słoiczki, po 200 g.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 16.07.2015 22:05
Pyszniutkie powidła:)
bogusia 82 16.07.2015 19:55
Pyszne powidła:)
RenataZ-et 16.07.2015 18:45
bardzo lubię takie powidełka :)
adelajda 16.07.2015 18:19
@Beatris ja też tak lubię :)
Beatris 16.07.2015 17:17
Domowe powidełka i do tego domowy chlebek... Ummm, marzenie:)
marcia7 16.07.2015 17:00
fajny dżemik
barbara11561 16.07.2015 16:46
Na zimę będzie jak znalazł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak