Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Popovery

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1.5 szklanki
mleko 1.5 szklanki
jajko 3 sztuki
sól 1/2 łyżeczki
cukier 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Popovery

Mąkę wymieszać z solą i cukrem, dodać jajka i ubijając trzepaczką dolewać mleko, robimy to szybko.
Całe ciasto najlepiej od razu przygotować w naczyniu z dziobkiem.
Ja użyłam foremek do muffinów.
Foremki napełnić do 1/2 wysokości ciastem i piec w nagrzanym do 220 stopni piekarniku 20 min, następnie zmniejszyć temp. do 180 stopni i piec kolejne 20 min po upieczeniu maja być złociste i chrupiące.
Podajemy gorące i najlepiej smakują z dżemem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

migotka28 24.05.2013 22:10
nie jadłam nigdy ale łdanie wyglądają
Kolorowa 24.05.2013 19:46
Ciekawe i pewnie smaczne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak