Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory po wiejsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidor 8 szt.
kiełbasa wiejska 10 dag
cebula biała 1 szt
masło 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
mleko 1/3 szklanki
jajko 3 szt
sól do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory po wiejsku

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Pomidory umyć, ściąć nożem czubki i wydrążyć miąższ łyżeczką.
Krok 1 - Pomidory po wiejsku foto
2
Kiełbasę i cebulę pokroić i przysmażyć na maśle na złoty kolor.
Krok 2 - Pomidory po wiejsku foto
3
Mąkę rozprowadzić z mlekiem, wbić jaja, posolić do smaku i wylać na gorącą patelnię z usmażoną cebulą i kiełbasą. Szybko wymieszać i napełnić wydrążone pomidory, posypać natką pietruszki i podawać do chleba z masłem.
Krok 3 - Pomidory po wiejsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiczekz 31.05.2014 20:10
już po kolacji a na sam widok ślinka leci i w brzuchu burczy :)
IwonaDD 31.05.2014 19:37
fajny przepis
Paolcia 31.05.2014 19:26
super przepis :0 mmm pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak