Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

podgrzybki opiekane

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

podgrzybki 10 szt, same kapelusze
sól szczypta
jajko 2 -3
pieprz do smaku,
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku,
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania,

zalewa;

woda zimna 5 szkl,
ocet 1 szkl,
Liść laurowy suszony Prymat 2
Ziele angielskie całe Prymat 3 - 4 ziarenka,
cukier do smaku u mnie 1/2 szkl,
sól 1 łyżka,
cebula 1 szt,

Przepis i sposób przygotowania na: podgrzybki opiekane

Podgrzybki oczyścić usunąć ogonki, a kapelusze dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Następnie ułożyć na ręczniku papierowym w celu osuszenia. Kapelusze delikatnie oprószyć solą.

Rozbełtać jajka wraz z przyprawą uniwersalną oraz pieprzem. Do miseczki wsypać bułkę tartą.

Kapelusze panierować w jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.

Usmażone kapelusze układać w głębszej misce a następnie zalać letnią zalewą.

Na drugi dzień można sie zajadać.

Zalewę robimy według siebie, (jaką kto lubi ).

Oto mój przepis na zalewę;

Wszystkie podane składniki na zalewę zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.10.2017 02:59
Zrobię tak.
jejkuchnia 10.10.2017 16:28
Super podgrzybki. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak