Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki śledziowe z ziemniakami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 500 g
cebula biała 1 szt
wędzony boczek 50 g
jajko 2 szt
mąka 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
śledzie 250 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki śledziowe z ziemniakami

Śledzie musimy wcześnie dobrze namoczyć.

Następnie oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę.

Obrane i umyte ziemniaki ścieramy na tarce na drobnych oczkach , odsączamy.

Posiekaną cebulę podsmażamy wraz z pokrojonym boczkiem – na złoto.

Wszystkie składniki mieszamy.

Dodajemy jajko i mąkę.

Doprawiamy solą , pieprzem i majerankiem.

Dokładnie mieszamy , a następnie smażymy niewielkie placuszki na mocno rozgrzanym oleju.

Podajemy gorące!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmakolykiJoanny 03.09.2013 06:14
Ze śledziem to już jest omen :) Jestem ciekawa smaku .
ao_12 01.09.2013 09:55
ciekawa jestem jak smakuje takie placuszki
marta19 31.08.2013 22:39
ciekawy przepis
Monia 31.08.2013 22:06
Fajny pomysł na coś innego :)
migotka28 31.08.2013 21:41
placków ze śledziami jeszcze nie jadłam ale wyglądaja smakowicie
Magula 31.08.2013 21:23
Pełne zaskoczenie, ciekawa jestem smaku.
Luki 31.08.2013 20:54
Fantastyczne jedzonko
Wiesława1 31.08.2013 20:45
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak