Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z gotowanych ziemniaków w kukurydzianych płatkach

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 700 g
jajko 1 szt
mąka 2 łyżki
kiełbasa śląska 2 szt
sól i pieprz
płatki kukurydziane

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z gotowanych ziemniaków w kukurydzianych płatkach

Ugotowane ziemniaki skręcić przez maszynkę lub zblendować.
Wbić jajko, dodać mąkę i pokrojoną w drobną kostkę kiełbasę.
Doprawić solą i pieprzem.
Wyrobić na gładką masę.
Na patelni rozgrzać olej. Z masy ziemniaczanej uformować kotlety.
Do miseczki wsypać płatki kukurydziane i lekko pokruszyć je dłonią.
Każdy placek obtoczyć w płatkach i usmażyć z obu stron na rumiany kolor.
Podawać gorące.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 27.04.2015 19:12
ciekawy przepis :)
paulette17 27.04.2015 18:07
Bardzo lubię wszelkiego rodzaju placki z ziemniaków, ale w takiej wersji jeszcze nie jadłam. :)
nogawkuchni 27.04.2015 17:04
Pomysłowe i smakowite, chętnie bym zjadła takich placuszków.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak