Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek - podstawa do placka po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
jaja 1 sztuka
cebula 1 mała
majeranek do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
oliwa do smażenia
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Placek - podstawa do placka po węgiersku

Kroki postępowania

1
1. Ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych oczkach, cebulkę kroimy w kosteczkę.
Krok 1 - Placek - podstawa do placka po węgiersku foto
2
2. Łączymy ziemniaki, cebulkę, jajo, mąkę i doprawiamy do smaku. Wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Krok 2 - Placek - podstawa do placka po węgiersku foto
3
3. Masę nakładamy na rozgrzaną oliwę na patelni na całą jej powierzchnię. Smażymy obustronnie aż placuszki będą lekko przyrumienione i gotowe. Z tego samego przepisu można również uzyskać proste placki ziemniaczane bez kombinowania. Polecam :)

SMACZNEGO :)
Krok 3 - Placek - podstawa do placka po węgiersku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 09.01.2014 12:21
Pyszny placek, jeszcze nie jadłam takiego :-)
Bernadeta 12.04.2013 08:23
musze wypróbować
parysek10 07.11.2012 16:20
bardzo lubię
marinia 07.11.2012 15:58
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak