Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z jarmużem i rukolą
2.Sos: Koncentrat dokładnie wymieszać z ketchupem i przyprawami.
3. Dodatki: Pieczarki umyć , obrać. Pieczarki wraz z pomidorami i oliwkami pokroić w cienkie plastry. Jarmuż pokroić na małe kawałki , umyć wraz z rukolą , osuszyć na ręczniku papierowym.
4. Wykonanie: Ciasto podzielić na dwie części. Rozwałkować 0,5cm. okrągłe placki na stolnicy lekko oprószonej mąką. Umieścić je w blaszkach do pieczenia. Wierzch każdego placka posmarować sosem , posypać obficie serem żółtym. Ułożyć plasterki pieczarek , pomidora , oliwek oraz jarmuż. Całość posypać odrobiną sera żółtego.
5.Pizzę piec 25-30 min w piekarniku nagrzanym do 200st. Gorącą pizzę przd podaniem posypać obficie rukolą