Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIWOSZKI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna palma 2
mąka 4 SZKLANKA
piwo 1 SZKLANKA
marmolada 1
CZEKLOADA 1

Przepis i sposób przygotowania na: PIWOSZKI

-MARGARYNĘ PALMĘ MROZIMY. KIEDY JUŻ BĘDZIE ZMROŻONA ŚCIERAMY JA NA TARCE NA GRUBYCH OCZKACH.

- DODAJEMY 4 SZKLANKI MĄKI

-DODAJEMY SZKLANKĘ PIWA

-CAŁOŚĆ UGNIATAMY. WKŁADAMY DO LODÓWKI NA 1-2 H. NASTĘPNIE WYCIĄGAMY PO KAWAŁKU, ROZWAŁKOWUJEMY I WYCINAMY KÓŁKA (NAJLEPIEJ SZKLANKĄ). DO ŚRODKA DAJEMY NADZIENIE ( CZEKOLADA, SER, MARMOLADA ). SKŁADAMY JAK PIEROGI.

-PIEC ROZGRZEWAMY NA 180 ST. NA BLACHĘ DAJEMY SREBERKO I NA NIE CIASTKA.

-PIECZEMY AZ SIE LEKKO ZARUMIENIĄ (ZBYT DŁUGIE PIECZENIE POWODUJE TWARDOŚĆ)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak