Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne udka z piekarnika.

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata

ketchup pikantny 8 łyżek
miód 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
papryczka chili 1 sztuka suszona

Dodatkowo

udka kurczaka 4 sztuki
olej 2 łyżki
przyprawa Shahi Pneer Masala

Porada

Shahi Paneer Masala to mieszanka ziół i przypraw pochodząca z kuchni indyjskiej. Papryczka chilli Habanero jest bardzo ostra.

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne udka z piekarnika.

Kroki postępowania

1
Mięso oczyszczamy,każde udko dzielimy na dwie części,myjemy i dokładnie osuszamy,następnie nacieramy przyprawą i odstawiamy w chłodne miejsce na około pół godziny.
Krok 1 - Pikantne udka z piekarnika. foto
2
Czosnek obieramy i drobno kroimy,suszoną papryczkę drobno rozkruszamy. Składniki marynaty dokładnie mieszamy,wkładamy do niej udka i dokładnie mieszamy,zostawiamy na pół godziny w chłodnym miejscu.
Krok 2 - Pikantne udka z piekarnika. foto
3
Po tym czasie na dno formy do pieczenia wlewamy olej,przekładamy udka wraz z całą marynatą i pieczemy około godziny w temperaturze 180 stopni do miękkości mięsa.Od czasu do czasu mięso podczas pieczenia polewamy marynatą.
Krok 3 - Pikantne udka z piekarnika. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 09.02.2016 19:22
Dziękuję:)
Bernadeta1 08.02.2016 21:59
lubię pikantne smaki mięska
gusia1000 08.02.2016 21:17
Na pewno smaczne.
Lis 08.02.2016 20:06
Smakowicie się zapowiada:)
Babeczka35 08.02.2016 18:33
Dziękuję:)
mirosława4 08.02.2016 18:03
jak pięknie zrumienione
Małgorzata92 08.02.2016 16:23
Bardzo lubię takie pikantne :)
tuchel 08.02.2016 15:51
Jaki jest skład "Shahi Pneer Masala", czy można skomponować mieszankę z produktów dostępnych w sklepach?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak