Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 1/2 kg
woda ciepła 200 ml
sól szczypta

farsz

jagody 250 g
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami

Kroki postępowania

1
Jagody płuczemy na sicie i przepieramy z liści. Przekładamy do miski i posypujemy cukrem.
Krok 1 - Pierogi z jagodami foto
2
Na stolnicę wysypujemy mąkę. Następnie powoli wlewamy ciepłą wodę i wyrabiamy ciasto. o
Krok 2 - Pierogi z jagodami foto
3
Rozwałkowujemy na cienki placek i szklanką wykrawamy krążki.
Krok 3 - Pierogi z jagodami foto
4
Nakładamy na każdy jagody i dokładnie sklejamy.
Krok 4 - Pierogi z jagodami foto
5
Wrzucamy do gotującej, osolonej wody i gotujemy, aż wypłyną. Podajemy polane śmietaną i posypane cukrem. Smaczneg
Krok 5 - Pierogi z jagodami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 06.08.2014 08:46
pyszności :)
Wacław 14.07.2014 10:28
lubimy i robimy takie :-)
Krystyna32 13.07.2014 09:01
bardzo apetyczne
PaniMISIOWA 13.07.2014 08:37
bardzo je lubię
w mojej kuchni 13.07.2014 01:37
moje smaki ulubione..
Wafelek2601 12.07.2014 23:33
Dawno nie jadłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak