Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z białą kiełbasą

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5 kg
żółtko jajek 1 szt
sól do smaku
olej 2 łyżki
woda ciepła 250 ml
kiełbasa biała 600 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z białą kiełbasą

Kiełbasę białą wyjąć z flaczka i lekko pognieść widelcem.Z mąki ,wody soli,żółtka i oleju zagnieść gładkie ciasto.Ciasto rozwałkować i wykrawać krążki.Na każdy krążek nałożyć kiełbasiany farsz i sklejać pierogi.Pierogi ugotować w osolonej wodzie

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 03.11.2016 07:59
Wooow, takich jeszcze nie jadłam
Wiesława1 18.08.2016 18:46
Świetna propozycja
adelajda 13.06.2016 15:59
Szybo a jak smacznie :)
dodi 16.05.2016 08:43
widziałam ten przepis u Magdy Gessler
sylwia_sl 15.05.2016 20:45
ciekawy farsz
KORAL 15.05.2016 19:42
Bardzo smaczne ;)
misia123410 15.05.2016 18:51
Jakie pyszności:)
krokus 15.05.2016 18:29
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak