Przepis i sposób przygotowania na: pierogi ruskie
Kroki postępowania
boczek i pachwinę kroję w kostkę tak samo postępuję z cebulą podsmażam na patelni
dodaję do ziemniaków pokruszony twaróg.
mąka | 2 szklanki |
jajko | 1 sztuka |
sól | 1 szczypta |
woda letnia | do sklejenia ciasta |
ziemniaki ugotowane | 4 duże |
twaróg | pól kostki |
pachwina surowa | 20 dkg. |
cebula | 2 sztuki |
przyprawy - sól | pieprz majeranek |
smalec | do podsmażenia cebuli |
boczek | 20 dkg. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: