Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi drobiowe z wody.

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso z kurczaka 1 kg
bułka namoczona w mleku 1 szt
sól do smaku 1 szczypta
mąka pszenna 500 g
mleko 2% 250 ml
cebula 1 szt
olej rzepakowy 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi drobiowe z wody.

Ciasto:
Mąkę zagnieść na stolnicy z mlekiem i szczyptą soli.
Cienko rozwałkować i szklanką wycinać krążki.

Farsz:
Ja ugotowałam całego kurczaka,ale można wykorzystać mięso z wcześniej gotowanego rosołu.
Mięso oddzielamy od kości i bardzo drobno siekamy nożem.
Cebulę bardzo drobno kroimy i podsmażamy na małej ilości tłuszczu.
Bułkę moczymy w mleku.

Wszystkie składniki połączyć.
Doprawić solą i pieprzem.
Zagnieść wszystko jak ciasto w celu uzyskania jednolitego farszu.

Farsz nakładać na każdy wycięty krążek i zaklejać palcami lub specjalnym urządzeniem do pierogów.

Pierogi gotować kilka minut w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju.

Po ugotowaniu są gotowe do spożycia :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 14.10.2014 13:29
uwielbiam takie pierogi
Agnieszka-87-25 07.03.2014 07:54
dobre na pewno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak