Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piernikowa panna cotta

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietanka kremowa 200 ml
mleko 200 ml
cukier brązowy 60 g
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżeczki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: piernikowa panna cotta

Kroki postępowania

1
Żelatynę namaczam w 4 łyżkach mleka do napęcznienia.
Krok 1 - piernikowa panna cotta foto
2
Śmietankę, mleko, cukier i przyprawę do piernika mieszam w rondelku i zagotowuję. Następnie lekko podgrzewam żelatynę i łączę ze śmietanką. Przelewam do małych kubeczków i schładzam kilka godzin w lodówce.
Krok 2 - piernikowa panna cotta foto
3
Przed podaniem kubeczek z deserem zanurzam na moment w gorącej wodzie, aby deser łatwiej wyszedł. Ozdabiam morelą z syropu i kilkoma kroplami kremu balsamicznego.
Piernikowa panna cotta gotowa!
Krok 3 - piernikowa panna cotta foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marines27 23.06.2013 20:39
Hmm co za pyszności
Klausia 22.01.2013 09:48
takie desery rozpieszczają podniebienie :)
kala9287 22.12.2012 21:17
pycha
BeataJ 22.12.2012 21:12
ciekawe ciekawe :)
czekoladka_m 22.12.2012 21:01
Mniam, to musi być przepyszne...
Beatris 22.12.2012 20:56
Pyszny deserek. Z ogromną przyjemnością zjadłabym porcyjkę.
mysza75 22.12.2012 20:34
ciekawy pomysł :-)
Wiesława1 22.12.2012 19:54
super
Goya 22.12.2012 19:42
super
Sylwia26 22.12.2012 19:18
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak