Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z masą z kaszy mannej

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto: mąka 70 dkg
jajko 2 szt
miód prawdziwy 3 łyżki
kakao 2 łyżeczki
cukier niepełna szklanka
margaryna zwykła roztopiona 10 dkg
śmietana 3 łyżki
mleko 0,5 litry
kasza manna 3 kopiate łyżki
cukier puder 1 niepełna szklanka
margaryna 1 kostka
polewa czekoladowa 1 szt
wiórki kokosowe według uznania
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
Soda oczyszczona Prymat 1 płaska łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z masą z kaszy mannej

Przygotowanie ciasta: Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części; każdą część ciasta rozwałkować, przełożyć do formy i piec osobno w temp. ok 160 stopni przez około 30 minut.
Przygotowanie masy: Kaszę manną ugotować na mleku, odstawić do ostygnięcia. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodawać po łyżce zimnego grysiku. Podzielić na połowę, masą przełożyć piernik. Na wierzch udekorować polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 12.02.2014 19:07
coś nowego
agnieszka214 23.06.2013 20:19
piernik zawszy pycha
EmciaPichci 11.01.2013 09:22
świetne!
mitek111 10.01.2013 23:01
ciasto jest pysznie ale dopiero na następny dzień po przygotowaniu go
monisia1977 07.01.2013 07:21
dobre
caffee_tea 06.01.2013 22:23
muszę spróbować ten przepis...
K&J 06.01.2013 22:16
ciekawe
Adrian3 06.01.2013 22:05
mniam, muszę spróbować
dianix 06.01.2013 22:00
wlasnie dopiero zjadlam, uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak