Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczkowa pyszność

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 8 szt
cukier 2 szkl
mąka 2 szkl
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
masa
budyń śmietankowy 3 szt
woda 1 l
galaretka cytrynowa 2 szt
margaryna 1,5 szt
pierniczki 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczkowa pyszność

BISZKOPT:
Białka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywno. Do żółtek dodać 4 łyżki wody gorącej i wymieszać. Dodać do białek. Mieszać. Następnie cukier i mieszać dłuższą chwilkę. Na koniec mąkę, kakao i proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać. Wylać na brytfankę i upiec. Zimne przekroić na pół.
MASA:
Woda wlać do garnka i zagotować. Budynie wymieszać w szklance wody i wlać na gotującą się wodę. Wyłączyć i wsypać galaretki i wymieszać. Ostudzić.PRZEŁOŻENIE CIASTA:
biszkopt-pół masy- pierniczki- masa- biszkopt - polewa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota_31_ 22.10.2012 17:44
fajny, oryginalny przepis
czekoladka_m 22.10.2012 17:07
Zjadłoby sie na deser kawałeczek takiego ciasta:):)
Krakowianka 22.10.2012 14:45
rewelacja!! wygląda pysznie :)
marinia 22.10.2012 14:41
ojjjjj zrobię, na pewno
emeslive 22.10.2012 14:08
Bardzo apetyczne ciasto, podoba mi się!
Marta1986 22.10.2012 13:53
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak