Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczkowa kasza manna z wędzonymi śliwkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza manna 3,5 łyżki
mleko 2% 300 ml
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1,5 łyżeczki
cynamon Prymat 1 łyżeczka
kakao 1 łyżeczka
miód lipowy 1,5 łyżeczki
wędzone śliwki 2-3 sztuki

Porada

Porada: Śliwki można zastąpić kawałkami świeżej pomarańczy lub suszoną żurawiną i orzechami laskowymi.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczkowa kasza manna z wędzonymi śliwkami

Mleko podgrzać razem z przyprawami i miodem. Do gorącego mleka delikatnie wsypać kaszę mannę, tak by nie powstały grudki i gotować parę minut ciągle mieszając. Gdy kaszka zgęstnieje, przełożyć ją do miseczki. Śliwki pociąć w kostkę lub paseczki i udekorować nimi wierzch kaszki. Podawać gorącą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

W poszukiwaniu inspiracji 05.02.2015 17:45
Warto spróbować ;)
gosia561 05.02.2015 16:25
takiego czegoś nie jadłam
jasiek 05.02.2015 16:06
nowe smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak