Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczony udziec z indyka

4.0
(28)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka 3 szt
olej 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat do smaku
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pieczony udziec z indyka

Kroki postępowania

1
Mięso natrzeć olejem , obsypać dokładnie przyprawami, kucharkiem, papryką mieloną. Dodać liście laurowe oraz ziele angielskie.
Krok 1 - pieczony udziec z indyka foto
2
Czosnek przepuszczony przez praskę dodajemy do mięsa. Mięso w naczyniu żaroodpornym nakryć folią aluminiową. Włożyć do piekarnika.
Krok 2 - pieczony udziec z indyka foto
3
Piec w piekarniku 75 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Pod koniec pieczenia odkryć mięso i podpiec skórkę.
Krok 3 - pieczony udziec z indyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 29.03.2013 15:09
wygląda bardzo apetycznie :)
pestka 23.02.2013 09:58
wygląda tak apetycznie , że mam na niego ogromną ochotę
Botwinka 20.11.2012 23:04
smaczny
Wiesława1 20.11.2012 20:16
super
jozefinach 20.11.2012 20:16
Pięknie się prezentuje.
Simeo 20.11.2012 18:11
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak