Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z jejecznym farszem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki do mięsa

mięso mielone 0,5 kg
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
ząbki czosnku 2 ząbki
sól i pieprz 1 szczypta

Farsz jajeczny

jajka ugotowane na twardo 4 sztuki
Musztarda stołowa Prymat 2 łyżki
natka pietruszki 3 łyżki
sól i pieprz 1 szczypta do smaku

Porada

Bardzo smaczne mięso na ciepło do obiadu jak i zarówno zimna na kanapki. Roladę najlepiej po upieczeniu wyjąć z piekarnika i pozostawić na 15 minut w foli przed podaniem-wtedy ładnie się zahartuje i nie rozwali podczas pieczenia.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z jejecznym farszem

Kroki postępowania

1
Mięso mielone doprawiamy i dobrze wyrabiamy.
Krok 1 - Pieczeń z jejecznym farszem foto
2
Mięso mielone rozłóż tworząc płaski prostokąt na foli aluminiowej lub na macie nieprzywieranej.
Krok 2 - Pieczeń z jejecznym farszem foto
3
Ugotuj jajka na twardo,ostudź i zetrzyj na tarce.
Krok 3 - Pieczeń z jejecznym farszem foto
4
Do naszego jajecznego farszu dodaj wszystkie składniki i posiekaną pietruszkę. Wymieszaj.
Krok 4 - Pieczeń z jejecznym farszem foto
5
Na mięso połóż nasz farsz jajeczny i rozłóż go na całości mięsa.
Krok 5 - Pieczeń z jejecznym farszem foto
6
Następnie delikatnie zwijaj w roladę.
Krok 6 - Pieczeń z jejecznym farszem foto
7
Zawiń w folię aluminiowa i wstaw do nagrzanego piekarnika do 200st. i pieczemy około 60 minut.
Krok 7 - Pieczeń z jejecznym farszem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 05.11.2014 19:48
jeszcze lepiej smakuje :)
Anna169Hosz 08.10.2014 08:39
Wygląda bardzo ciekawie.
Marta Ryżek-Kalkowska 30.09.2014 22:46
dzięki :)))
Futka 30.09.2014 14:44
Boska pieczeń! :)
Marta Ryżek-Kalkowska 27.09.2014 22:23
dziękuję :)))
Wacław 26.09.2014 09:30
pyszna propozycja na obiad :-)
IKrakowianka 25.09.2014 23:23
rewelacyjny pomysł
Marta Ryżek-Kalkowska 25.09.2014 19:32
Dziękuję jest bardzo smaczna i również to taka odskocznia od tradycyjnych klopsów mielonych.
Ania84 25.09.2014 18:09
super pomysł!
Kuchenka 25.09.2014 18:09
super jest mega apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak