Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z masłem ziołowo-migdałowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 8 szt
cebula 1 szt
migdały posiekane 2 łyżki
pietruszka zielona 1 łyżka
szczypiorek usiekany 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
masło 3 łyżki
sól, pieprz
tymianek 1 (posiekany)
sok z cytryny 1 łyżka
oregano 1 łyżka
ser gouda 2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z masłem ziołowo-migdałowym

Na patelni przesmażyć posiekaną cebulę z posiekanymi nóżkami pieczarek.
Zmiksować krótko (20-30 sek) zioła, masło, ser, sól ,pieprz, sok z cytryny i oczywiście migdały.
Kapelusze posolić, nałożyć farsz z cebuli i nóżek, a następnie masło ziołowo - migdałowe.
Piec około 10-15 min w nagrzanym piekarniku w temp.180 stop
Pieczarki serwować na wafelkach serowo-orzechowych.

Finger food jest to jedzenie małych zakąsek ręką, bez użycia sztućców.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kulinarna Ja 11.11.2013 21:18
bardzo apetyczny pomysł!
Christopher 11.11.2013 20:47
Beato,już się odnalazły.
Beata999 11.11.2013 19:40
...i migdały.Gdzieś Ci uciekło.Ale finger food ciekawe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak