Przepis i sposób przygotowania na: Piadina a'la gyros
Kroki postępowania
Podawać na gorących talerzach, natychmiast po przygotowaniu.
placki do tortilli | PIADINA 5-6 szt. |
piersi z kurczaka | 2 duże |
przyprawy | do gyrosa |
rukola | |
kiełki brokuła | |
kapusta pekińska | 1/2 małej |
pomidory | 2 dojrzałe |
szalotka | 1 duża |
ogórek zielony | średni |
czosnek | do smaku |
oliwa | 3-4 łyżki |
czosnek ząbki | 3-5 szt. |
jogurt grecki | 400 g |
mleko | 1/2 szkl. |
sok z cytryny | do smaku |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
cukier | do smaku |
musztarda dijon | 1 łyżeczka |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: