Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pene z pulpetami w sosie serowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron pene 25 dag
mięso mielone 30 dag
pieczarki 20 dag
cebula biała 1 sztuka
mleko 2% 150 ml
śmietana 30% 150 ml
serki topione 2 sztuki duze
ser żółty 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
parmezan 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: pene z pulpetami w sosie serowym

makaron gotujemy al dente. mieso przyprawiamy sola i piperzem formujemy małe kulki i smazymy. do podsmazonych pulpecików dodajemy pokrojone w talarki pieczarki i w kostke cebulke, smazymy jeszcze 4 minuty. Robimy sos: do garka wlewamy mleko, smietanke, dodajmy serki topione, ser żółty. mieszamy do rozpuszczenia. makaron mieszamy z polpetami, cebula i pieczarkami, zalewamy sosem , całośc wymieszac, doprawic wedle uznania. na telerzu posypac startym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 28.01.2014 16:29
peNe to dość kontrowersyjne słowo, jak na portal kulinarny - oznacza męską część ciała ;) makaron nazywa się peNNe ;)
biatriss 24.07.2013 14:35
lubie penne!
Marta11 24.07.2013 14:09
pyszny makaronik
Bernadeta1 24.07.2013 13:54
bardzo smaczny taki obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak