Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Patisony w pomidorach z bazylią (do słoików)

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

patison 1 kg
pomidory 2 kg
cebula biała 5 szt
czosnek 5 ząbków
oliwa 1/2 szklanki
sól i pieprz do smaku
bazylia świeża 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Patisony w pomidorach z bazylią (do słoików)

Wykonanie:
Rozgrzać oliwę w rondelku, dodać drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Po chwili dodać cienko pokrojone patisony. Smażyć na wolnym ogniu. Pomidory przelać wrzątkiem, obrać ze skórki i dodać do patisonów. Przyprawić do smaku i smażyć jeszcze około 35 minut. Pod koniec smażenia dodać posiekaną bazylię. Przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i pasteryzować przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 02.09.2016 21:29
cieakawa propozycja
Renataj 09.08.2016 22:39
Ciekawy pomysł:)
Wacław 09.08.2016 21:28
pyszne zapasy domowe
Katarzyna59 09.08.2016 21:04
muszą wspaniale smakować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak