Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Patelnia turecka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 sztuka
olej rzepakowy do smażenia
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Bazylia suszona Prymat do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
żółty ser 5 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Patelnia turecka

Filety z kurczaka myjemy i kroimy w dużą kostkę. Mięso przyprawiamy i odkładamy na około godzinę, aż mięso przejdzie przyprawami. Później mięsko smażymy na oleju rzepakowym, po usmażeniu kładziemy plasterki sera żółtego na wierzch i czekamy, aż się roztopi. Całość podajemy z ryżem i z dowolną sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

meg1984 20.04.2013 17:49
nigdy nie jadłam z tyloma przyprawami
marcia7 18.04.2013 22:39
super egzotyka
Milena87 18.04.2013 21:04
lubię jak jest dużo przypraw
Rossie 18.04.2013 20:48
po tytule "patelnia turecka" spodziewałam się więcej niż fileta z toną przypraw... ale na pewno dobre i pachnące.
Janina 18.04.2013 20:32
Bardzo smaczne i ciekawe jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak