Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z jasnych warzyw z jajkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler 1 szt
pietruszka 3 szt
ziemniaki 3 szt
cebula 2 szt
jajko 6 szt
płatki owsiane 3/4 szk
sól
pieprz
oregano
bazylia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z jasnych warzyw z jajkiem

Seler, pietruszkę oraz ziemniaki zagotować i ostudzić. Następnie obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę posiekać i podsmażyć. 4 jajka ugotować na twardo i obrać. Płatki owsiane rozdrobnić w rozdrabniaczu albo blenderem. W misce wymieszać starte warzywa z cebulą, płatkami owsianymi oraz jajkami. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem oregano i bazylią.
Foremkę o wymiarach 10x22 natłuścić i przełożyć połowę masy. Na środku ułożyć jajka i przykryć resztą pasztetu.
Piec 60 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 07.01.2017 11:53
Chętnie spróbuje takiego pasztetu :)
AZgotuj 04.01.2017 15:45
pyszny na kanapki i sam:)
pestka 04.01.2017 15:42
wygląda pysznie
Laila2786 04.01.2017 13:56
wygląda rewelacyjnie, jeszcze takiego nie jadłam
Konczi 04.01.2017 13:28
pyszna propozycja
tobi1989 04.01.2017 13:25
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak