Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z fasoli mung

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól, pieprz do smaku
masło klarowane 1 łyżka
marchew 1 sztuka
cała pietruszka 1 sztuka
OSTRA PAPRYCZKA 1 sztuka
czosnek 1 zabek
płatki owsiane 2 łyżki
jajko 2 sztuki
fasola 400 gram
cebula 2 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z fasoli mung

Fasolę gotujemy do miękkości.
Cebulę oraz pokrojone w kawałki marchew, korzeń pietruszki i papryczkę przesmażamy na maśle. Pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.

Gdy fasola będzie miękka, odlewamy wodę. Dodajemy przesmażone warzywa. Wszystko mielimy na gładka masę (można użyć maszynki do mielenia lub blendera).
Do masy dodajemy jajka, płatki owsiane i posiekana natkę pietruszki. Doprawiamy sola i pieprzem.
Mieszamy. Przekładamy do foremki keksowej.

Pieczemy w nagrzanym do 180st.C piekarniku ok. 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

nogawkuchni 20.10.2013 10:47
Ciekawy przepis,chętnie bym spróbowała takiego pasztetu,z pewnością wyborny,ma interesujący skład.
Adam/ZUB3R 20.10.2013 10:22
wygląda smacznie
Stenka 20.10.2013 09:33
ciekawy przepis
malaczarna23 20.10.2013 09:28
super pasztecik:) chętnie bym spróbowała kromeczkę z takim :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak